Șase măsuri simple pentru siguranța elevilor la școală!

Șase măsuri simple pentru siguranța elevilor la școală!


Mai avem puțin și va începe anul școlar. Ca de obicei, Guvernul este luat prin surprindere, sau mai exact, promite multe, dar nici măștile și nici tabletele nu vor ajunge la elevi. Mai mult, responsabilitatea este pasată la autorități și părinți. Am discutat cu mulți părinți în acest timp, cu elevi și profesori. În urma acestor discuții am creionat un plan simplu pe care voi începe să îl pun în aplicare din prima zi în care voi ajunge la Primăria Sectorului 1, plan prin care vrem să prevenim răspândirea cu noul COVID-19 și în general mai multă siguranță și o comunicare mai bună între școală și părinți.

 1. CREAREA URGENTĂ A UNEI APLICAȚII care să asigure conexiune între conducerea școlii și profesori și părinți care va asigura:
 • informare cu update pentru părinți despre cum să verifice și care sunt simptomele pentru Covid, pentru că este lesne de văzut căpână acum campania de informare a guvernului nu a fost eficientă
 • posibilitate pentru părinți să informeze dirigintele dacă și ce simptome are copilul
 • posibilitate pentru părinți să spună dacă elevul lipsește motivat sau pentru că are simptome
 • posibilitate de alertă prin sms de la conducerea școlii către părinți cu notificare câți elevi au COVID-19 în clase și dacă există vreun focar de infecție în școală.
  Ulterior, această aplicație poate fi modificată pentru alte situații precum gripa sezonieră sau alte cazuri similare!
 1. Introducerea transportului exclusiv pentru elevi, astfel încât aceștia să fie preluați și aduși în siguranță la școală și acasă. Până la achiziționarea de microbuze, vom organiza sistemul cu mijloace de transport private. Transportul se va face cu respectarea distanțării.
 2. Dotarea tuturor elevilor cu măști și tablete cu conexiune la internet. Atenție! Elevii care au mai multe absențe nemotivate vor rămâne fără tablete!
 3. Creșterea siguranței în școli prin implementarea unei aplicații de control acces. Înștiințarea automată a părinților, prin sms, de ora la care elevul intră sau iese din școală. Este permisă ieșirea înainte de terminarea programului numai în cazul în care părintele vine personal sau confirmă în scris că elevul poate ieși din școală și că este însoțit. Părinților li se vor comunica în timp real notele primite de elevi și introducerea unui catalog virtual.
 4. Dotarea școlilor cu mobilier și organizarea cursurilor astfel încât să existe spațiu de prevenție între elevi
 5. Montarea de dispozitive automate pentru verificarea temperaturii elevilor