Cum poți să lași astfel de spitale fără bani?!

Cum poți să lași astfel de spitale fără bani?!

E clar! În capul lui Clotilde Armand e întuneric! Întunericul incompetenței și al răutății! Este de noaptea minții să tai finanțarea spitalelor! Și să nu uităm că în Sectorul 1 sunt inclusiv spitale de importantă maximă pentru toți românii, nu doar pentru bucureșteni, precum Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice. Cum poți să lași astfel de spitale fără bani?
Madama de la Sectorul 1, practic, lovește în toți pacienții! Inclusiv în cei care au votat-o!
În mod normal, m-aș fi gândit și că ministrul Sănătății ar putea interveni, având în vedere importanța acestor spitale în sistemul de sănătate românesc, dar nu pot avea nicio așteptare de la Vlad Voiculescu!
Cum era sloganul useriștilor?! Fără hoție la primărie?
Nu știu dacă nu mai avem hoție la primărie (ba din contră, aș zice, având în vedere recentul scandal cu Romprest), dar mi se pare că ar fi fost mult mai corect dacă Clotilde ar fi spus adevărul prin sloganuri precum:
Fără servicii de salubrizare la primărie!
Fără spitale la primărie!
Fără grijă pentru cetățean la primărie!
Clotilde Armand, la fel ca marea majoritate a pluseriștilor, nu este în stare și nici nu vrea să facă ceva. Nu oferă decât demagogie și scandal. Inclusiv în relația cu colegii din coaliție, după cum se vede, punând în pericol orice șansă ca vreo investiție importantă pentru Sectorul 1 să se concretizeze!
PS: Înțeleg că suntem în schimbări cu prefectul Capitalei. Sper ca acela care va fi numit de USR, din calitatea sa de șef al Comitetului pentru Situații de Urgență, să aibă măcar o reacție decentă.

cuhotiesiprostielaprimarie

Oare Vlad Voiculescu găsește suficiente motive să demisioneze? O adevărată tragedie, ceea ce s-a întâmplat la Matei Balș

Oare Vlad Voiculescu găsește suficiente motive să demisioneze? O adevărată tragedie, ceea ce s-a întâmplat la Matei Balș

O adevărată tragedie, ceea ce s-a întâmplat la Matei Balș, un loc unde foarte mulți români au fost tratați cu profesionalism. Cred că aproape toți cunoaștem pe cineva care a fost vindecat acolo, în ultimul an, de COVID. Dumnezeu să îi odihnească pe cei care au murit în acest incendiu și să aibă grijă de pacienții aflați în diferite stări de sănătatea, pacienți care au trebuit a fi mutați în ultimele momente către alte spitale.
În ceea ce îl privește pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, acesta are de dat o serie de explicații. Te-ai fi așteptat de la cineva care a ajuns, prima dată, ministru, în urma incendiului de la Colectiv, care a criticat și cerut demisii în urma incediului de la Piatra Neamț, ca atunci când a redevenit ministru să se ocupe ca astfel de drame să fie evitate.
Din păcate, de numele său, iată că se mai leagă încă un capitol nefericit, după distrugerea transplantului de plămâni, aproape falimentarea unui producător de lactate din Argeș, absolut nevinovat în scandalul bebelușilor morți din Argeș, incapacitatea domniei sale de a asigura transportul vaccinului anti Covid în condiții propice și, nu în ultimul rând, eșecul campaniei de vaccinare în care găsește vinovați peste tot în problema programărilor, numai în ograda sa nu.
Acum, când ne confruntăm cu o nouă tragedie, poate își aduce aminte de felul în care el si alții de teapa lui de prin USR PLUS cereau demisii mai mult sau mai puțin justificat.
Radu Stroe a demisionat pentru o expresie nefericită pe care a avut-o. Oare Vlad Voiculescu găsește suficiente motive să demisioneze?

Acum 171 de ani s-a născut Mihai Eminescu

Acum 171 de ani s-a născut Mihai Eminescu

Acum 171 de ani s-a născut Mihai Eminescu. Poet, jurnalist, un om cu un cuvânt puternic și cu viziune. Am spus mereu, educația, școala, reprezintă temelia unei nații. Și sunt perfect de acord cu ceea ce transmitea și Eminescu, la vremea sa.
“Invăţând pe de rost numirile tuturor oraselor de pe pământ si toate formulele chimice, toate numele speciilor de plante si de animale, această masă de cunostinţe, oricât de nouă ar fi pentru o inteligenţă, n-o fac nici mai iubitoare de adevăr, nici îndemânatică de a judeca si de a distinge drept de strâmb. Învăţătura consistă în mulţimea celor stiute, cultura în multilateralitatea cunostinţelor, cresterea nu consistă nici într-una, nici într-alta. Ea consistă în influenţa continuă pe care o au lucrurile învăţate asupra caracterului si în disciplinarea inteligenţei. Când aceste două lipsesc, oricât de multe ţi-ar fi aproriat capul în mod mecanic, omul simte în sine un gol moral, care din toate e cel mai insuportabil si care conduce mintea nedisciplinată la cele mai triste abateri”.
”Educațiunea e cultura caracterului, cultura e educațiunea minții. Educațiunea are a cultiva inima şi moravurile, cultura are a educa mintea. De aceea, un om bine educat, cu inimă, caracter şi moravuri bune, poate să fie cu un cerc restrâns de cunoștințe, pe când, din contra, cultura, cunoștințele cele mai vaste pot fi cuprinse de un om fără caracter, imoral, fără inimă.”

De ce Sectorul 1 e invadat de gunoaie?

De ce Sectorul 1 e invadat de gunoaie?

Deci, ca sa fie limpede si sa intelegem de ce Sectorul 1 e invadat de gunoaie:
Madame primar de la USR-PLUS nu vrea sa plateasca o factura. Zice ca nu are acoperire.
In loc sa se duca in justitie si sa clarifice litigiul acolo, prefera sa lase sectorul in mizerie si, mai mult, sa asmuta politia locala impotriva celor care nu mai au unde sa depoziteze gunoiul din cauza ambitiei si incompetentei ei.
Oare asta si-au dorit cei care au votat-o?
P.S. stau si ma intreb, oare madame are in vedere o alta firma de salubritate, mai “competenta” de face tot posibilul sa scape de Romprest, chiar cu pretul mormanelor de gunoi de pe strada?

#cuprostiesihotielaprimarie

La mulți ani!

La mulți ani!

Sfântul Nicolae, patronul soldaţilor, al marinarilor, al fetelor sărace, este considerat ocrotitorul copiilor şi al celor acuzaţi pe nedrept, să ne fie exemplu! Să știm să fim mai buni cu cei de lângă noi.Să ajutăm fără să bravăm. Să fim decenți și să ne iubim aproapele. Nu ar fi rău în vremurile pe care le trăim!Vă urez tuturor celor care astăzi vă sărbătoriți ziua numelui, să aveți parte de zile senine, fericite, noroc în viață, Sfântul Nicolae să vă dăruiască cele așteptate și să vă împlinească toate dorințele!

La mulți ani, România!

La mulți ani, România!

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!
LA MULȚI ANI, ROMÂNI!
“A fi român, a fi mândru că ești român trebuie să fie o stare de spirit. 1 Decembrie este ziua în care sufletele românilor trebuie sa vibreze la unison, oriunde s-ar afla.
Acestă zi trebuie să ne unească pentru a cinsti memoria tuturor celor care au luptat pentru Unire, pentru a cinsti memoria tuturor celor care s-au sacrificat pentru a păstra România unită și independentă și pentru a ne reaminti că și noi, la rândul nostru, avem această datorie față viitorul țării noastre.
La mulți ani, România!
La mulți ani, români!”

Imaginile cutremurătoare de la Institutul Matei Balș ar trebui să ne dea de gândit

Imaginile cutremurătoare de la Institutul Matei Balș ar trebui să ne dea de gândit tuturor. În primul rând, chiar trebuie luate în serios măsurile de protecție – purtatul măștii, dezinfectat, spălat des pe mâini și să încercăm să evităm cât de mult putem aglomerația. În al doilea rând, faptul că timp de mai bine de șase luni nu au fost luate măsuri pentru sporirea în siguranță a numărului de paturi, pentru o reorganizare rapidă și eficientă a Inspectoratelor de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice rapide, pentru dotări în spitale și, cel mai important, pentru identificarea de creștere a personalului medical.

Am înțeles de la anumite cadre medicale că examenele de final pentru rezidențiat au fost amânate fără nicio justificare, asta în timp ce noi nu avem personal. În plus, înțeleg că sunt probleme și cu angajările. Sunt mulți specialiști care nu vor să plece de la locurile de muncă sigure sau să se revină în țară, pentru a lucra la spitalele COVID pentru că aceștia nu pot fi angajați. Este o reală problemă de ordin administrativ. Nu mai spun că anumit personal medical poate fi supraspecializat și pentru ATI.

În timp ce la Matei Balș pacienții primesc tratament pe holurile spitalului, pe paturi de campanie, iar alte spitale sunt practic sufocate de pacienți, avem în țară și alte spitale COVID sau care ar putea fi COVID dar care stau închise din lipsă de personal ( a se vedea cazul spitalului Covid de la Mioveni din Argeș, complet dotat dar fără medici). Spitalele militare nici acum nu au fost introduse în sistemul de luptă împotriva COVID.

Nu mai vorbesc de bolnavii cronici a căror situație medicală se poate înrăutăți oricând fără o monitorizare atentă.Și nici nu trăim cele mai rele momente. Am reiterat de fiecare dată recomandarea specialiștilor că avem nevoie de o testare masivă, la fel cum au procedat toate țările europene. Poate că am fi avut mai mte șanse și nu s-ar fi ajuns în această situație. Să ne auzim sănătoși!