La mulți ani!

La mulți ani!

La mulți ani tuturor celor care își aniversează onomastica în această zi în care creștinii ortodocși și catolici își celebrează pe Sfântul Dumitru sau Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir!
Să aveți parte de sănătate și de cei dragi alături!

Ce se va alege de secțiile ATI în contextul creșterii permanente a numărului de persoane infectate?

Ce se va alege de secțiile ATI în contextul creșterii permanente a numărului de persoane infectate?

O asistentă care în ultimele luni a tratat pacienți cu COVID la Spitalul Orășenesc din Balș a murit, fiind ea însăși infectată cu acest virus. Au început să apară tot mai multe astfel de cazuri de medici sau asistenți medicali care cad victime SARS-CoV-2.

Nu știu dacă putea fi salvată, nu sunt medic, dar am citit că la acest spital nu exista secție de ATI pentru bolnavii de COVID. Asistenta medicală a fost mutată la Caracal, pentru o tomografie (la Balș nu era nici CT).

Altfel, vedem cum ministrul sănătății se bate cu pumnul în piept că se luptă cu COVID-ul!

Este evidentă necesitatea ca restricțiile să fie însoțite de investiții urgente în echipamente, în dotarea spitalelor și, așa cum am scris în nenumărate rânduri, de o gestionare corectă a resursei umane. Nu se poate să ne confruntăm cu acest al doilea val cu aceiași specialiști în ATI ca acum șase luni!

Am avut prieteni care au murit pentru că au avut COVID când nu ne confruntam cu recorduri după recorduri!

Ce se va alege de secțiile ATI în contextul creșterii permanente a numărului de persoane infectate? Ce se va întâmpla cu personalul medical? Vor ceda! Dumnezeu cu mila, atunci!

Sursa Foto: https://www.antena3.ro/

Unitate, independență, unire, libertate, glia noastră

Unitate, independență, unire, libertate, glia noastră

Dacă astăzi trăim în granițele unei țări, dacă astăzi putem vorbi despre națiunea română, dacă astăzi vorbim limba română, toate acestea se datorează românilor care au luptat pentru aceste deziderate.
Unitate, independență, unire, libertate, glia noastră… Pe vremuri aceste cuvinte însemnau foarte mult pentru fiecare român. Mulți nu au ezitat să apere aceste năzuințe cu arma în mână, chiar dacă de multe ori dotarea armatelor noastre era precară și inferioară adversarilor. Și nu puțini au murit pe câmpul de luptă. Campania militară a Armatei României, din vara anului 1917, desfăşurată în triunghiul jertfei şi eroismului Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz este elocventă.
Astăzi, este o zi în care celebrăm eroismul și gloria celor din Armata Română. Astăzi ne aducem aminte de eroii care s-au jertfit în numele acestei țări. Astăzi le spunem mulțumesc celor care au luptat sau luptă peste tot în lume, în numele României, alături de aliații noștri. Astăzi le spunem mulțumesc și “Să trăiți!” celor care s-au jertfit sau au fost răniți în aceste misiuni.

Nu văd o dezbatere reală despre criza din sistemul medical, cea din educație sau criza economică

Nu văd o dezbatere reală despre criza din sistemul medical, cea din educație sau criza economică

Prea ocupat să fie în campanie electorală, guvernul se află într-o permanentă formă de reacție împotriva COVID-19. Devine evident că suntem pe o pantă ascendentă și este la fel de evident că guvernul trebuia să aibă un plan pregătit și să acționeze rapid.

Este din ce în ce mai clar că România nu are un astfel de plan, din moment ce guvernul nu acționează proactiv. Așteaptă cifrele săptămânale ca să ia decizii, după cum a declarat chiar premierul Orban. Singurul interes direct și imediat al guvernului este organizarea de alegeri parlamentare.

Din păcate, observ în general un prea mic interes acordat efectelor nefaste ale pandemiei. Nu văd o dezbatere reală despre criza din sistemul medical, cea din educație sau criza economică.
În acest ritm, după ce vom depăși, cu mari pierderi umane atât în rândul pacienților, cât și al cadrelor medicale, criza COVID, România va rămâne în terapie intensivă. Dar de data aceasta ca stat. Vom fi o națiune foarte slabită.

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii a intrat în grevă japoneză

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii a intrat în grevă japoneză

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii a intrat în grevă japoneză. Este vorba despre angajații din Ministerul Muncii, cei care acuză ministrul de resort că i-a denigrat continuu și de lipsă de dialog.

De când a venit la ministerul Muncii, Violeta Alexandru nu a luat nicio măsură eficientă pentru angajați sau pentru pensionari, nu a identificat nicio soluție și nu a venit cu nicio propunere de modificare legislativă în Parlament pentru a face în așa fel ca șomerii să poată fi angajați mai ușor de către patroni. Nu a luat nicio măsură care să vină în întâmpinarea firmelor pentru a face față efectelor pandemiei.

De ce nu a făcut nimic din toate acestea? O spun angajații din cadrul ministerului. Cei care nu sunt cu adeziune de partid sau numiți politic.
Pentru că nu comunică cu ei, nu înțelege care sunt cauzele problemelor și nu poate genera astfel nici soluții. Este atitudinea perfectă de șefă pe care nu o interesează nimic, pentru că se consideră atotștiutoare.

Nu a făcut altceva decât să lovească în specialiștii din domeniu și să peticească problemele cu care s-a confruntat.

Sfânta Cuvioasă Parascheva, 2020

Sfânta Cuvioasă Parascheva, 2020

Creștinii ortodocși o sărbătoresc astăzi pe Sfânta Cuvioasă Parascheva considerată una dintre cele mai populare sfinte din calendar.
Păcat că, la două săptămâni după ce românii au stat la cozi, la îndemnul autorităților, pentru a vota, acum cei care își căutau alinare spirituală sau încercau să primească sprijin prin rugăciune nu mai pot face acest lucru și într-un cadru organizat de Biserică.
Dincolo de orice criză sanitară, de orice decizie politică sau administrativă, credința adevărată nu poate fi blocată de nicio barieră profană.

Cu gândul la cei care își aniversează ziua onomastică și la cei care o cinstesc astăzi pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, doresc tuturor sănătate și o zi binecuvântată alături de cei dragi!

VOT împotriva Ordonanței Guvernului Orban prin care se permite vânzarea activelor companiilor unde statul mai este acționar majoritar

VOT împotriva Ordonanței Guvernului Orban prin care se permite vânzarea activelor companiilor unde statul mai este acționar majoritar

Am votat împotriva Ordonanței Guvernului Orban prin care se permite vânzarea activelor companiilor unde statul mai este acționar majoritar. În mod evident, nu puteam fi de acord să las mână liberă vânzării și acelor companii profitabile, precum CEC, Hidroelectrica sau Eximbank, fără nicio justificare sau urgență.

Cunosc foarte bine eforturile făcute ca Hidroelectrica, de exemplu, să scape de faliment și de băieții deștepți care o căpușau pentru a ajunge cea mai profitabilă companie de stat din România. Știu foarte bine pentru că aceste eforturi au fost depuse în perioada în care am fost ministru al Energiei.

Legea prin care se interzicea vânzarea de acțiuni sau de active pe o perioadă de doi ani este similară cu măsurile luate în mai multe state europene și are la bază considerente logice: nu există nici un avantaj să vinzi acțiuni sau active dintr-o companie profitabilă într-o perioadă de criză, pentru că în această perioadă prețurile sunt alterate. Nu aduci în plus nimic bun!

Pe de altă parte, Executivul ar putea propune măsuri punctuale, pentru companiile aflate în dificultate. Spre exemplu, la Tarom sau Complexul Energetic Oltenia se impune ca Guvernul să vină cu măsuri clare, cu un plan de redresare sau restructurare a respectivelor companii aflate în dificultate, fără să fie necesar, repet, în aceste perioade tulburi, să fie afectate companiile profitabile.

Intentia lui Nicusor Dan de a elimina stimulentul financiar acordat donatorilor de plasma este iresponsabila

Intentia lui Nicusor Dan de a elimina stimulentul financiar acordat donatorilor de plasma este iresponsabila

Intentia lui Nicusor Dan de a elimina stimulentul financiar acordat donatorilor de plasma (necesara celor afectati de Coronavirus) este, in mod evident, iresponsabila! Intr-un moment in care numarul cazurilor de covid19 creste alarmant, iar sistemul de sanatate se afla sub o presiune dramatica, trebuie folosite toate resursele disponibile pentru a creste eficienta tratamentelor.

Plasma poate salva vieti! Iar daca acel stimulent creste numarul donatorilor, eliminarea sa reprezinta un demers inuman! Cand in joc sunt vietile oamenilor, nu mai e loc de rafuieli politice!

Incet, incet, PAS CU PAS, se va vedea cui i-au dat votul bucurestenii ( ma rog, aproape unul din doi dintre cei prezenti la votare, plus frauda ).