Odată politica si campaniile erau altceva..

Odată politica si campaniile erau altceva..

Spun de la început că-mi displace total circul recent din Sectorul 1 dintre două contracandidate la primăria sectorului. Pe de altă parte, trebuie să spunem că acest circ a fost pantentat chiar de USR PLUS ca formă de manifestare politică, așa că pentru Clotilde Armand ar trebui să fie ceva familiar.

Cu toate acestea, rămân o serie de întrebări la care această (deloc) Albă ca Zăpada a politicii românești trebuie să răspundă, că doar cere votul bucureștenilor din Sectorul 1!

Să cităm: “Eu regret foarte mult acest contract cu Bechtel, noi ce am făcut este să verificăm că Bechtel face lucrări de calitate şi cantităţile sunt corecte”, declaraíe Clotilde Armand la emisiunea „În faţa ta” de la Digi24 din 2016! Deci? A verificat! Autostrada este și astăzi perfectă!

Așadar, cum este să încasezi 50 de milioane de euro de la Bechtel, firma care a dat cea mai mare țeapă României cu o autostradă care nu există?
Asta că tot o țin lupii moraliști de la USR cu băieții deștepți și contracte umflate. Cred că e destul de ușor să spui că regreți câte ceva și să spui vorbe goale când îți intră în conturi o sumă cu care spre exemplu, se puteau reabilita și puteam asigura grupuri sanitare și racord la apă curentă în toate școlile dintr-un județ. Cel puțin!

Cum rămâne cu accidentul de muncă de la Distrigaz, pe vremea când erați director executiv la acea companie. Și cum se face că, deși compania a fost pus sub învinuire pentru omor, tot mortul a ajuns să fie declarat vinovat? Explicațiile de până acum, fără nici un fel de remușcare, nu sunt suficiente și nici prea plauzibile. Nu degeaba în folclorul românesc este o vorbă că mortul este scos mereu vinovat…Și nici nu cred că lumea a înțeles ce au de-a face accidentele cu bicicliști cu un accident de muncă…

Sau poate ne spune Albă ca Zăpada cum a reușit să obțină peste 28 de milioane de euro fonduri pentru a eradica o boală deja eradicată! Pe atunci, banii erau ceruți pentru ca pruncii din acele localități să nu se nască albaștri! În realitate boala nou născutului albastru are o incidență infimă, iar Organizația Mondială a Sănătății scosese „boala nou născutului albastru din nomenclator”!

Până primim niște răspunsuri de bun-simț ( dacă le vom primi), să concluzionăm totuși câteva evidențe: Clotilde Armand a lucrat de mult timp cu statul român și cu firme care au țepuit statul român. Deci generația asta tânără USR de oameni politici este cam prăfuită și controversată. Oricum, măcar poate ne spune Albă ca Zăpada cum este să încasezi zeci de milioane de euro de la stat sau de la privați fără să faci nimic, și de fiecare dată când deschide gura să vorbească despre practici concurențiale corecte, despre justiție, dreptate și să nu mai poată mânca de grija românilor?