Voi vota fără să am nici cea mai mică urmă de îndoială prelungirea stării de urgență

Voi vota fără să am nici cea mai mică urmă de îndoială prelungirea stării de urgență

Voi vota fără să am nici cea mai mică urmă de îndoială prelungirea stării de urgență.
Am observat anumite luări de poziție în spațiul public din partea liderilor unora dintre partidele politice. Ideea de a lua în calcul o respingere a prelungirii stării de urgență nu mi se pare productivă nici pentru cetățeni, nici pentru economie și nici măcar pentru partidele care o vehiculează.

Am spus încă de la începutul pandemiei în țara noastră că partidele ar trebui să dea dovadă de coerență și luciditate și să nu încerce să speculeze această criză pentru obținerea de avantaje politice. Aici vorbim de sănătatea oamenilor, de viața oamenilor.

Este adevărat că Guvernul nu a luat preventiv măsuri și debutul pandemiei ne-a găsit fără stocurile necesare de medicamente, echipamente de prevenție sau dispozitivele medicale necesare pentru combaterea COVID-19.
Este adevărat că până la această oră avem mai degrabă măsuri reactive, nu proactive pentru zona economică, dar așa cum am s-a întâmplat deja cu pachetul de măsuri adoptat în Parlament recent, partidele pot veni în completare cu alte pachete de măsuri.
Aceste lipsuri pot fi, așadar, îndreptate.

În schimb, dacă am stopa sau întrerupe starea de urgență, cine își asumă răspunderea pentru o îmbolnăvire în masă a populației până la un nivel care, probabil, nu va mai putea fi gestionat nici măcar la nivelul la care este gestionat în prezent? Cine este pregătit să își asume dramele din familiile în care vor avea loc decese provocate de Coronavirus? Sunt convins că nici un partid si nici unul dintre oamenii politici care sustin, azi, ridicarea starii de urgenta.

Cine poate garanta că, în aceste condiții, economia ar putea fi relansată? Experții spun că România nu a atins încă vârful pandemiei, iar sistemul spitalicesc dă semnale de sufocare în unele județe. În alte state deja se preconizează al doilea val al pandemiei.
Așadar, trebuie să fim prevăzători. În același timp, Guvernul și partidele au datoria de a identifica soluții pentru a veni în sprijinul firmelor care încă activează, în sprijinul firmelor care au activitatea suspendată și, mai ales, pentru a veni în sprijinul protecției sănătății românilor, indiferent că vorbim de posibili pacienți sau de cadrele medicale aflate în avangarda luptei cu acest virus. Avem nevoie de credință, răbdare, inteligență, demnitate și inovație pentru a trece de această perioadă.

P.S. În cazul în care în Parlament se va vota ridicarea stării de urgență, oare liderii politici care au propus acest lucru vor sărbători Sfintele Paști în Suceava?