Sunt convins că ați remarcat și dumneavoastră că, în timp ce oamenii sunt forțați să stea în casă pentru a nu se expune pericolului infectării cu SARS-COV 2, natura a început să se manifeste în moduri neașteptate pentru noi.
Se simte că aerul este mai puțin poluat. Pentru că traficul maritim este mai redus, au apărut balenele în Marea Mediterană. Vedem că animalele sălbatice apar în zone care până acum se aflau exclusiv în stăpânirea oamenilor.
Poate că acum, de #ZiuaPământului, înțelegem profunzimea vieții și că trebuie să trăim în comuniune cu natura. Am avut parte de manifestări extreme ale naturii pentru că până acum nu ne-am luat în serios rolul de administratori ai naturii. Am fost doar exploatatori. Poate nu ar fi rău ca în această perioadă să medităm puțin și să înțelegem că trebuie să luăm ca model și să încercăm să păstrăm cât putem ceea ce s-a întâmplat bine în această perioadă pentru planeta noastră.
Deja dovedim că putem fi mai prietenoși cu Pământul și ar trebui să fim la fel și fără ca un virus să ne forțeze să fim așa. Se vede că, imediat ce ne purtăm mai blând cu ea, natura își revine și se bucură. Nu trebuie să fim la modă, “bio”, ca să folosesc un concept devenit unul de marketing, sau “verzi” fanatici. Trebuie doar să fim oameni care înțeleg cât de important este Pământul. Că Pământul este casa noastră, locul unde trăim și ca ne ajută, oferindu-ne cele necesare, pentru a trăi. Și că, orice am face, nicio măsură, nicio industrie sau tehnologie nu ar trebui să mai atace natura, planeta, ci să aibă și grijă ea.